zondag 3 maart 2013

tajine

Vandaag aten wij uit de tajine. Ter info: een tajine is een aardewerken schaal met kegelvormige deksel waarin gerechten worden gaar gestoofd, afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. 'Divine' en 'dit is lékkér' werd meermalen uitgeroepen aan tafel. Isis probeerde zo veel mogelijk pistachenoten te verzamelen. Zo maak je dit goddelijke gerecht:
 
Olijfolie en een klontje boter smelten, hierin 2 uien bakken en daarna kurkuma, kaneel en gemalen gember toevoegen. Hierin 500 gram rundvlees even aanbraden (in het oorspronkelijke recept wordt lamsvlees gebruikt). Het vlees net onder water zetten, aan de kook brengen en zo anderhalf uur op laag vuur laten stomen.
 
Dadels en honing toevoegen en nog een half uur laten doorstomen.Hierna op smaak brengen met zout en peper.
 
Pistachenoten en eventueel amandelen in een pan roosteren en eroverheen strooien, samen met peterselie. Serveren met couscous.
 
Als volgende op mijn tajine verlanglijstje is een recept met pompoen!
 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...